Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

19/05/2022

ALEXIA ALFALLO ÁLVAREZ DE TOLEDO GUANYA EL PREMI A LA MILLOR HISTÒRIA D’EIVISSA EN LA 14a EDICIÓ D’AMIC-FICCIONS 2022

El lliurament de premis s’ha celebrat al Saló de Plens del Consell Insular d'Eivissa on han assistit una cinquantena de persones

El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis d’Eivissa aquest 18 de maig de 2022. Dels 204 participants de l’illa, la història d’Alexia Alfallo Álvarez de Toledo, del Col·legi Mestral d’Eivissa, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història d’Eivissa en la 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora ha estat presentada sota el pseudònim alexia i estarà convidada a l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears el proper 23 de maig a l’Arxiu del Regne de Mallorca on competirà amb la Millor Història de Menorca i la Millor Història de Mallorca pel premi a la Millor Història de les Illes Balears.

El jurat ha considerat que, el relat titulat “Asfíxia”, mereixia la primera posició d’Eivissa d’entre els 204 participants “per una gran fluïdesa narrativa que enganxa al lector des del primer moment, combinant els punts de vista d’un assassí i la seva víctima. Acabant amb un gir final reflexiu i sorprenent”.

L'acte ha comptat amb la participació especial de Vicente Marí Torres, President del Consell Insular d'Eivissa, qui s'ha dirigit als participants per donar l'enhorabona a totes i tots aquells que s'han animat a formar part de l'aventura de crear històries. També ha intervingut, Miquel Costa Tur, director Insular de Cultura i Patrimoni, del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa, el qual ha destacat que "és un orgull que un concurs, el qual té la voluntat de promoure la creació literària i incentivar la cultura, aconsegueixi que els joves traslladin sobre el paper les seves inquietuds i pensaments d'una forma impecable".

Pel que fa a la Segona Millor Història d’Eivissa hi ha hagut un empat de dos grups. D’una banda, s’han endut el guardó Maria Juan Marí, Paula Bermejo Cañas i Claudia López Torres, sota el pseudònim pempem, del Col·legi Mestral d’Eivissa, “per transportar al lector a una casa plena de secrets que l’autor sap introduir i desvelar amb subtilesa, i un final colpidor que deixa al lector amb ganes de continuar llegint”.

D’altra banda, també s’ha premiat a Natalia Ávila Martínez, Abby Raya Igualada i Teresa Ferrer Marí, de l’IES Sant Agustí de Sant Agustí des Vedrà, sota el pseudònim The Writers “per un relat deliciós, humà, fresc i valent on un jove mostra els seus sentiments més sincers al voltant de la mort de l’avi i del seu entorn familiar. Text molt ben estructurat i un magnífic ús de les paraules que transporten al lector, de manera balsàmica, a l’univers de l’imaginari de qui l’ha escrit”.

Per acabar, s’ha entregat el premi a la Professora més motivadora d’Eivissa, que ha estat per Faní Marí Marí del Col·legi Mestral d’Eivissa.

Dades de participació de Ficcions 2021-2022

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la catorzena edició amb una participació rècord de 4.493 alumnes registrats de 284 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i Catalunya del Nord (25).

De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya del Nord (181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes), 5 grups d’Aragó (11 alumnes).

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre- centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat