Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

01/06/2022

S’amplia el termini de presentació de propostes per participar al X Congrés Internacional d’Estudis Fenicis i Púnics

L’esdeveniment científic més important en el món de l’arqueologia feniciopúnica compta amb una web en la qual les persones participants poden inscriure’s i enviar propostes científiques

El passat mes de febrer, el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) —centre adscrit a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears— i el Consell Insular d'Eivissa anunciaven l’organització conjunta del X Congrés Internacional d'Estudis Fenicis i Púnics (CIEFiP). El projecte també compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, els ajuntaments de Santa Eulària des Riu i d'Eivissa, i la Universitat de les Illes Balears.

La desena edició d'aquesta cita se celebrarà, del 17 al 21 d'octubre del 2022, al Palau de Congressos d'Eivissa (Santa Eulària des Riu). El dia 8 d’abril es va iniciar el període d’inscripcions per als investigadors interessats a participar-hi amb comunicacions orals o pòsters a través del web www.xciefpeivissa22.com. Ja se n’han rebut al voltant de 300. Per tal de donar oportunitat a totes aquelles persones que vulguin inscriure-s’hi, l’organització ha anunciat que s’amplia el termini de presentació de propostes fins al dia 3 de juny de 2022.

D’altra banda, també s’ha completat la llista de persones que formen part del Comitè Científic Nacional del congrés. Es tracta de 45 investigadors, catedràtics i professors universitaris i personal de museus de diferents comunitats autònomes que contribuiran a revisar les propostes de participació a les diverses sessions temàtiques del Congrés.

Un esdeveniment internacional d’aquesta categoria posarà Eivissa i el seu patrimoni historicoartístic en la primera línia del món acadèmic i professional. A més, suposarà el reforçament d’una illa plena de recursos històrics i culturals que atrau visitants d’arreu del món no només durant la temporada d’estiu, sinó que allarga la temporada gràcies als seus valors culturals i històrics. Tot això contribuirà a desestacionalitzar l’activitat econòmica eivissenca i mantenir la infraestructura hotelera i de restauració en funcionament durant el mes d’octubre per acollir congressistes i acompanyants que amb la seua estada reconeixeran la nostra riquesa cultural. S’estima que aquest congrés deixarà una petjada en l’entramat econòmic, social i cultural de l’illa, amb un impacte econòmic important pel nombre d’assistents i pels dies en què se celebra l’esdeveniment.

Per a més informació respecte del programa, detalls del desenvolupament del congrés, i sobre les necessitats d’allotjament de congressistes, les persones interessades poden adreçar-se al correu electrònic xciefpeivissa22@gmail.com


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat