Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

03/06/2022

El Consell Insular d’Eivissa lamenta els actes vandàlics que destrossen “el patrimoni cultural de tots”

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha lamentat profundament “la nova mostra de vandalisme contra el nostre patrimoni” en conèixer que la placa commemorativa que es va instal·lar a la cova on es varen refugiar el poeta Rafael Alberti i la seua esposa María Teresa León durant la Guerra Civil, ha aparegut destrossada.

La placa, instal·lada el desembre de 2020 pel departament de Cultura i Patrimoni del Consell Insular, és una obra en ceràmica de l’artista Antoni Ribas i recorda l'estada durant tres setmanes en la cova prop de sa Sal Rossa a Sant Josep, de Rafael Alberti i María Teresa León i inclou també un breu text escrit de la  pròpia León, i que es publicà a Memorias de Melancolia. En ell, descriu la seva experiència durant els dies que varen estar refugiats a la cova i al bosc. 

Ara, ha explicat la consellera Ramon, s’haurà d’estudiar la possibilitat de restaurar la placa o substituir-la per una altra. “És indignant veure com els incívics maltracten el patrimoni de tots” ha expressat la consellera, assenyalant que des del departament de Patrimoni es seguirà treballant per posar en valor els béns patrimonials i culturals de l’illa com ja s’ha fet amb una nova senyalística que substitueix a l’antiga “també afectada, en molts de casos, per actes vandàlics”. 

“No hem de permetre que la falta de respecte i d’educació d’uns pocs faci mal al nostre patrimoni, els eivissencs i eivissenques ens mereixem poder gaudir de la nostra cultura i treballarem perquè així sigui” ha conclòs Sara Ramon.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat