Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

29/12/2020

Eivissa torna a recordar l'estada de Rafael Alberti a l'illa

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, i la consellera de Cultura i Patrimoni, Sara Ramon, han presentat aquest matí la placa que recorda l'estada del poeta Rafael Alberti i la seva companya María Teresa León, a la cova , situada a prop de la Torre de sa Sal Rossa, a on es refugiaren al començament de la Guerra Civil, l'any 1936, que els va sorprendre mentre eren de visita a l'illa. A l'acte ha assistit també l'alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí 'Agustinet' i la regidora Mónica Fernández. 

La cova ja havia estat senyalitzada l'any 2003, però el pas del temps i els actes vandàlics havien fet desaparèixer la inscripció commemorativa de l'escriptor.

Per garantir la durada de la nova senyalística, el Consell ha instal·lat a l'exterior de la cova una placa de ceràmica realitzada per l'artista Antoni Ribas Toniet  ubicada damunt una estructura de formigó. A més, el Consell ha complimentat les neteges que en els darrers mesos ha portat a terme el consistori amb feines de neteja i desbrossament de l'entorn per a posar de nou en valor aquest espai.  

La placa instal·lada recorda l'estada durant tres setmanes en aquest indret de sa Sal Rossa de Rafael Alberti i María Teresa León i inclou també un breu text escrit de la  pròpia León, i que es publicà a Memorias de Melancolia. En ell, descriu la seva experiència durant els dies que varen estar refugiats a la cova i al bosc. 

El president del Consell Insular, Vicent Marí, ha destacat el "senzill però emblemàtic" acte de recuperació de la cova que, segons ha dit, "havia quedat en l'oblit  i estava en molt mal estat". Ara, segons el president, "els eivissencs i eivissenques tenen un espai més per visitar i descobrir una part de sa nostra pròpia historia cultural, la d'uns anys en que Eivissa era visitada i reconeguda per artistes  i intel·lectuals de tot el mon que quedaven impressionats per la llum i el paisatge a l'illa". 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat