Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

09/08/2022

El Consell d’Eivissa estalviarà 354.000 euros a les famílies gràcies a la gratuïtat de les escoletes de Cas Serres, es Fameliar i ses Païsses

La comissió de govern del Consell Insular d’Eivissa ha donat aquest matí llum verda a la derogació dels dos articles de l’ordenança reguladora del preu públic per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoletes del Consell Insular d’Eivissa, en allò que fa referència als preus públics dels serveis de matrícula i d’escolarització, que suposaven uns ingressos previstos de 354.000 euros.

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, ha explicat que “això significa que en el proper curs l’etapa de 0 a 3 anys a les escoletes del Consell serà gratuïta, i només es veurà en el rebut reflectit els serveis opcionals de recollida i menjador, però no l’etapa de 9 a 13 hores”. Segons la consellera “donam compliment a un compromís programàtic i de pacte entre el Partit Popular i Ciudadanos, que facilita, en el marc de les nostres competències, que tothom tingui accés a aquesta etapa”. 

Aquesta mesura beneficiarà a 175 alumnes entre les tres escoletes, encara que la consellera ha fet una crida al Govern balear que faci extensiva la gratuïtat a totes les escoletes públiques i a la xarxa complementària per tal de convertir aquest en un dret universal i no només per aquells alumnes de 2 a 3 anys, tal com s’ha anunciat ara. 

Per la seva banda, el conseller d’Hisenda i Gestió Econòmica, Salvador Losa, ha explicat que la derogació dels articles que fan referència a la matrícula i a l’escolarització de les escoletes del Consell d’Eivissa era la manera més ràpida i eficient de portar a terme la gratuïtat. “El Govern balear ha anunciat que farà un decret que habilitarà els ens locals a aplicar la gratuïtat de 2 a 3, però no sabem ni com ni quan serà, i actuar ja és la manera de no haver de passar uns rebuts a les famílies i, posteriorment haver de fer el tràmit de devolució”. Losa ha explicat que “les darreres informacions apunten que el Govern balear ingressarà al Consell d’Eivissa un total de 180.000 euros anuals per cobrir el servei”, una quantitat molt llunyana als 354.000 euros que es deixen d’ingressar “atès que la proposta del Consell Insular contempla 12 mesos de gratuïtat per tota l’etapa 0 a 3”. 

Amb aquesta mesura les famílies usuàries es poden estalviar fins a 2.171 euros anuals en concepte d’educació infantil. 

Educació 0 a 3, una prioritat de legislatura

La gratuïtat de les escoletes 0 a 3 del Consell d’Eivissa va ser un dels compromisos de legislatura adquirits entre els partits que formen l’equip de govern i que, amb l’aprovació d’aquest matí, esdevé una realitat en aquells centres en que es té competència. 

Des del departament de Cultura, Educació i Patrimoni recorden que “la pandèmia, malauradament, va fer capgirar totes les previsions i prioritats. És per això que durant els anys de pandèmia els esforços del Consell d’Eivissa han estat bolcats en el manteniment del nombre de places, amb línies d’ajuda directes per a centres de la xarxa complementària i assistencial, assolint els 257.000 euros”. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat