Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

23/08/2022

La mostra ‘Mediterrània, ser i esdevenir’ de Carmen Liberal ompli de color Sa Nostra Sala

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramon, juntament amb l’artista Carmen Liberal Siso, han presentat la nova mostra que es podrà visitar a Sa Nostra Sala des d’aquest dijous 25 d’agost i fins al 9 de setembre i que, sota el títol ‘Mediterrània, ser i esdevenir’, recull 29 obres de Liberal, qui fou la guanyadora del Premi Vuit d’Agost de Pintura 2021, ex aequo amb Josefina Torres Riera, amb l’obra Emprendada.

Com ha explicat la consellera Ramon, aquesta exposició presenta una sèrie d’obres que fan referència a la mar Mediterrània “com a origen de l’essència de la nostra cultura”, cercant la connexió entre el paisatge i les creacions humanes, com a espai “ampli de trobades i de vincles culturals”. Per la seua part, Liberal ha assenyalat que el tema principal de la mostra és el Mediterràni, com a exemple de la diversitat social i cultural que hi alberga. 

Carmen Liberal va néixer a Navarra i viu a Eivissa, on desenvolupa el seu treball pictòric i docent. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de Foto-Cinema-Vídeo. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Navarra, el País Basc, Eivissa, Mallorca, Alacant i Galícia. Algunes d’aquestes, promogudes per l’associació Art amb B (Associació d’Amics de l’Art Contemporani de les Illes Balears).

Un dels materials fonamentals amb els quals treballa és el collage amb paper com a element pictòric, combinat amb altres tècniques. Experimenta amb aigua i color, amb incisions i degotejos, amb sal i sol. Després, esquinxa o retalla el paper i el transforma en traços subtils, creant composicions harmonioses plenes de llum, les quals s’inspiren en la naturalesa. En la seua obra més recent articula concepte i atzar, genera així un llenguatge formal que es desplaça des de la geometria al traç de connotacions gestuals.

Acompanya l’exposició un vídeo amb paisatges naturals pròxims, gravats per ella mateixa i combinats amb detalls de les seues composicions pictòriques, en què s’estableix una connexió entre el paisatge natural i les formes creades per l’esser humà.

La mostra s’inaugura el dimecres 24 d’agost a les 20 hores i romandrà oberta fins al 9 de setembre.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat