Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

15/02/2021

El portal eivissacultural.es s’amplia amb una galeria d’artistes virtual i tours en línia per visitar béns patrimonials

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, juntament amb el director insular del departament, Miquel Costa, han donat avui compte de les novetats del portal web eivissacultural.es que inclouen una galeria d’artistes virtual i la possibilitat de fer tours en línia per bens patrimonials de l’illa. A més, inclou una amplia agenda cultural insular, amb les activitats programades a tots els municipis de l’illa.

Tal com ha explicat la consellera de Cultura, eivissacultural.es és un “espai de trobada cultural per a artistes de l’illa” que va sorgir durant l’estat d’alarma l’any passat com a resposta per a acollir iniciatives, produccions i esdeveniments del sector cultural i artístic que es varen interrompre per mor de les restriccions sanitàries. “Aquesta web és un espai en progrés, on trobem espai per a músics, monologuistes, i altres propostes culturals, i que s’ha ampliat en els darrers mesos amb dos noves iniciatives vinculades amb la pintura i el patrimoni”. 

Ara es poden visitar, a través d’una galeria virtual, les obres d’artistes pictòrics de l’illa, on es pot llegir el seu currículum , accedir a la seua web personal, i gaudir dels seus treballs. El director insular Miquel Costa ha explicat que és una sala d’exposicions virtual a la que es poden afegir artistes plàstics de l’illa a través d’un formulari. Inicialment la galeria virtual disposarà de 60 sales per a 60 artistes. Més endavant s’ampliarà a altres disciplines com la fotografia o l’escultura. 

Quant als tours virtuals, i per tal de fer accessible el patrimoni al públic mitjançant l'ús dels recursos digitals, s’ha posat en marxa una eina dinàmica i global que permet conèixer de prop set llocs emblemàtics de l'illa d'Eivissa: la cova des Culleram, el conjunt de Ses Païsses de Can Sorà, la torre de sa Sal Rossa, el molí des Porxet, el molí de Puig den Valls, el jaciment del Centre d'Interpretació de sa Capelleta i el Museu Etnogràfic de Can Ros, a través d’un tour virtual.

Aquest eina interactiva permet a l'usuari decidir a on va o per on es vol moure, compatibles amb la VR (realitat virtual) si es disposa de lentes VR acoblades al PC o a un smartphone.

Com a producte multimèdia contenen diferent tipus d'elements que aporten informació del lloc que s'està visitant: explicacions dels béns, material de suport en format PDF imprimible il·lustrat amb imatges dels fons de l'Arxiu d'Imatge i So, vídeos, mapa de localització i enllaç a les webs del CIE i del Museu Etnogràfic de Can Ros.

Així mateix, aquests tours tenen la facultat de ser "tours guiats en viu", és a dir, que permeten la celebració de videoconferències dins el mateix tour, a les que l'amfitrió guia el recorregut mentre pot parlar, veure i escoltar a tots els participants. Aquesta possibilitat, els converteix en una eina educativa de gran utilitat que els hi afegeixen el valor de convertir-se en material didàctic d'E-Learning, permetent incloure activitats didàctiques i d'aprenentatge per descobriment.

Aquesta eina ha suposat vuit mesos de treball i una inversió de 10.856,12 euros, el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell d'Eivissa, mentre que la creació, manteniment i dinamització de la web eivissacultural.es ha suposat una inversió de prop de 36.000 euros.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat