Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

09/09/2022

La cinquena edició de Temporada de Dansa torna amb l’actuació de 10 companyies

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, i la coordinadora cultural Yolanda Andiñach, han presentat avui el programa de la cinquena edició del festival temporada de Dansa 2022 amb l’actuació de 10 companyies de tot el territori nacional i de la nostra illa i que començarà el pròxim 16 de setembre i finalitzarà el 18 de novembre.

Ramon ha explicat que en aquesta ocasió, el programa compta amb espectacles de molt diferents estils passant per dansa espanyola, contemporània, inclusió, claqué, flamenc i per als més petits de la casa amb espectacles com Ara Ballar és cosa de llibres, Malebable o Ehuna, “encara que pràcticament tots els espectacles estan pensats perquè hi pugui assistir tota la família”. “Aquesta temporada de dansa també s’ha realitzat amb el suport de La Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública, al qual hi estam adherits, dins el programa Danza a Escena” ha explicat Ramon, qui ha posat en valor un festival d’aquest nivell “que ens permet gaudir a Eivissa de espectacles de primer ordre al món de la dansa”.

Els espectacles programats són els següents:

-16 de setembre de 2022 a les 20.00 h

Ballar és cosa de llibres, de Pere Faura · Per a nens i nenes a partir de 6 anys

Espectacle escènic i participatiu en què tu tries si balles amb llibres o mires com ballen, també amb un llibre a les mans.

-18 de setembre de 2022 a les 11.00 h

Malebable, de la companyia Helena Lizari · Per a nens i nenes de 0 a 5 anys

Desprès de la representació, la companyia oferirà un taller en família, inclòs en el preu de l’entrada i amb una duració aproximada de 30 minuts.

És un espectacle sensorial de moviment. Cos i objectes ballen junts creant una sèrie d’imatges poètiques. És un viatge a través de les sensacions, dels sentits. Una aventura de percepció per mitjà de les textures, del tacte.

-23 de setembre de 2022 a les 17.00 h

Ehuna, de Teatro Paraíso · Per a nens i nenes d’1 a 5 anys

En escena, cos, teixits, vestits i aire submergeixen les petites i petits espectadors en un món poètic i sensible.

-1 d’octubre de 2022 a les 20.00 h

Sumari de memòries i cicatrius, d’UNUM Project · Claqué · A partir de 18 anys

A Sumari de Memòries i Cicatrius, diàlegs interns en claqué, música electrònica i motion graphics ofereixen una visió i un espai a la introspecció i reflexió dels nostres propis traumes, a transitar les seues fases i els seus estats extrems, per replantejar-nos la pregunta que ens feim dia a dia: Què m’impedeix seguir endavant?

-8 d’octubre de 2022 a les 19.30 h

Antípodas, de Florencia Oz · Flamenc contemporani · Per a tots els públics

Després de la representació, la companyia oferirà una Trobada amb al públic amb una duració aproximada de 30 minuts.

Aquesta proposta visual i sensorial és el coexistir de dues dones que es relacionen en escena inspirades en la figura mítica del Doble, el tòpic del ser enfrontat a la dualitat i identitat de si mateix, el desdoblament tan referit des del Romanticisme en la literatura, el cinema i la filosofia.

-15 d’octubre de 2022 a les 20.00 h

Devenir, de Fritsch Company – Fundación Psico Ballet Maite León

Dansa inclusiva · Per a majors de 10 anys.

Fritsch Company persegueix la integració laboral d’intèrprets amb diversitat física, psíquica, intel·lectual, del desenvolupament i/o sensorial a través del treball com a companyia professional.

-23 d’octubre de 2022 a les 19.00 h

Bach, de Mal Pelo · Dansa contemporània · Per a tots els públics

Desprès de la representació, la companyia oferirà una trobada amb el públic.

Bach és presenta com un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència en relació amb la musicalitat. És una selecció de preludis i fugues continguts en els dos llibres que configuren El clavecí ben temperat compost per Johan Sebastian Bach.

-28 d’octubre de 2022 a les 19.30 h i a les 21.00 h

TRES, de Ballet Triádico, de Taiat Dansa · Noves avantguardes · Per a tots els públics 

L’espectacle té lloc dins una semiesfera, on el públic estarà assegut en terra (damunt coixins). Projeccions, jocs de llum i fins i tot objectes envairan aquest espai íntim compartit entre el públic i les ballarines.

-30 d’octubre de 2022 a les 19.00 h

Romances, cantares y decires, de Nieves Portas i Antic Balàfia Ensemble

Dansa espanyola· Per a tots els públics.

En aquesta ocasió, la formació eivissenca Antic Balàfia Ensemble i la ballarina i coreògrafa eivissenca Nieves Portas s’uneixen per primera vegada per viatjar a través d’aquestes dècades i retre homenatge a la música i la dansa espanyola d’una època que va destacar pel seu desig de culturitzar-se i donar-se a conèixer al món.

-18 de novembre de 2022 a les 20.00 h

Daño, d’Alejandro Rodríguez · Flamenc · Per a tots els públics

(Aquest espectacle a més de participar dins la Temporada de dansa també vol commemorar el Dia del Flamenc)

Daño és una proposta de diàleg, poesia i ball en la qual diferents poemes llegits pel seu autor, el poeta cordovès Antonio Manuel, són cantats per una veu femenina, la de Laura Vital, acompanyada per la guitarra de David Caro, i coreografiats i interpretats al ball per Alejandro Rodríguez. Un diàleg poètic de veus, guitarra i ball.

Totes les actuacions són al centre Sociocultural de Cas Serres. Preu de les entrades en venda anticipada, 8 euros, 12 euros a taquilla. Abonaments: 2 espectacles, 11,20 €;     5 espectacles, 26 €; 7 o més espectacles: 4,80 €/espectacle. Venda d’entrades en línia: eivissacultural.es


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat