Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

20/09/2022

La mostra ‘Llaurant l’eteri’ de Josefina Torres ompli de volum i espais visuals Sa Nostra Sala

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramon, juntament amb l’artista Josefina Torres, han presentat la nova mostra que es podrà visitar a Sa Nostra Sala des d’aquest dimecres 21 de setembre i fins al 14 d’octubre i que, sota el títol ‘Llaurant l’eteri’, recull 33 obres de Torres, qui fou la guanyadora del Premi Vuit d’Agost de Pintura 2021, ex aequo amb Carmen Liberal Siso Riera, amb l’obra La mar trencada. 

Com ha explicat la consellera Ramon, aquesta exposició presenta una sèrie d’obres on l’artista conjuga el color, i representa un recorregut per la seua etapa de clivelles des del moment en què va començar a utilitzar aquesta forma expressiva abstracta i conceptual, des de fa uns anys fins a l’actualitat, en què la segueix fent servir.

Amb un ritme espontani i immediat, empra el collage com a tècnica. Pinta els fons dels quadres per després realitzar-hi fissures, aferrar-hi papers o cartons esquinçats i dotar-los de relleu i dinamisme. Treballa l’espai i el volum, “convertint les seues composicions plàstiques en peces quasi escultòriques, que ofereixen una visió de bidimensionalitat i rompen les barreres entre pintura i escultura” ha detallat Ramon.

L’artista, per la seua part, ha explicat que l’exposició de Sa Nostra Sala representa un recorregut per la seua etapa de clivelles des del moment en què va començar a utilizar aquesta forma “expressiva abastracta i conceptual”. “La clivella és per a mi una metáfora de la crisi personal, de la ruptura existencial, d’aquells moments que representen un abans i un després en el desenvolupament d’un ésser humà, que significa una pèrdua i alhora l’inici d’una nova cerca, procés eb el qual sempre estam sumergits els artistes: experimentar per buscar nous camins d’expressió”, ha manifestat Torres. 

Josefina Torres va néixer a Eivissa i és diplomada en Arts Visuals, Comunicació i Disseny Gràfic per l’escola TRACOR (Institut de les Arts i la Comunicació). Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Madrid, Alacant, Catalunya, Mallorca i Eivissa. Algunes d’aquestes, promogudes per l’associació Art amb B (Associació d’Amics de l’Art Contemporani de les Illes Balears). El 2020 va guanyar el segon premi del concurs IbizaArt Guide que atorga la revista del mateix nom.

El 2021 fou la guanyadora del Premi Vuit d’Agost de Pintura, ex aequo amb Carmen Liberal Siso, amb La mar trencada.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat