Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

09/11/2022

Aulaga Folk, Llares Folk i Manu Sequera Trío actuaran aquest dissabte al Festival Folk 2022 que organitza el Consell Insular d’Eivissa

Aulaga Folk, Llares Folk i Manu Sequera Trío són els tres grups d’Extremadura que actuaran aquest dissabte al Festival Folk 2022, organitzat pel Consell Insular d’Eivissa i que tindrà lloc a l'auditori del Centre Sociocultural de Cas Serres. Les entrades o abonaments ja es poden comprar per Internet (a la web d’Eivissa Cultural eivissacultural.es) i a taquilla una hora abans de l'inici del festival.

“Després de no poder celebrar aquest Festival de Folk el 2020 per mor de la Covid-19, l’any passat vam tornar amb més força per oferir una alternativa musical als amants de la cultura”, ha assenyalat la vicepresidenta tercera i consellera de Cultura, Sara Ramón. 

El Festival Folk 2022 començará a les 20 hores amb el concert ‘El Rodar del Bolindre’, d’Aulaga Folk, grup que es va es formar al 1999 a  Extramdura. El seu repertori es nodreix dels cançoners populars i de la cultura oral que Aulaga Folk reelabora amb elements tradicionals i amb la fusió d’altres instruments i músiques, però sempre mantenint la rel original i el so antic. A més, d’aquesta agrupació destaca que componen cançons pròpies i també creen altres composicions per a poemes i lletres autòctones que coneixen de la gent del poble. Aulaga Folk no tan sols s’inspira en les seues rels populars, sinó que pretén enriquir i aportar alguna cosa nova a la cultura musical d’Extremadura i donar una llum nova al folklore extremeny i la seua riquesa.

La jornada musical continuarà amb el concert, a les 21.15 hores, ‘De Vetonia a Lusitania’, de l’agrupació Llares Folk. Des que començaren ja fa més de 30 anys, ha estat sempre seriosament compromès amb el seu entorn natural i immers en l’estudi i en la interpretació de la música tradicional extremenya i castellana que conflueixen gràcies a la cultura musical de la transhumància.

Destacar que aquesta és l’última edició musical de Llares que s’ha convertit, principalment pel desig dels seus seguidors, en un recopilatori dels diferents discos gravats pel grup i encara que, per motius tècnics, no hi apareixen temes del primer i tercer disc, es podria considerar com una vertadera història musical de Llares Folk. 

La nit de folk concluirà amb el concert ‘Madreselva’, de Manu Sequera Trío. Aquest compositor i músic terapeuta és de Villar del Rey (Badajoz). Des de la seua infantesa beu de la música tradicional i dels seus ritmes en una família i un entorn molt ric en música de rel extremenya, ubicat en la ratlla amb Portugal. Madreselva convida a reviure els sons d’abans per mirar al futur de les músiques de tradició oral a la península Ibèrica

El Departament de Cultura del Consell Insular d’Eivissa adverteix que una vegada començada l'actuació està prohibit l'accès a la sala. Més informació: promociocultural@conselldeivissa.es • tel. 680 104 856 de dilluns a divendres de 12 a 15 hores i a http://eivissacultural.es


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat