Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

17/11/2022

Sa Nostra Sala exposa 50 anys de portades de la revista Eivissa de l’Institut d’Estudis Eivissencs

El director insular de Cultura, Miquel Costa, ha presentat avui l’exposició commemorativa dels 50 anys de la revista Eivissa de l’Institut d’Estudis Eivissencs “un referent de l’estudi i divulgació d’alguns dels trets que ens identifiquen com a poble: el territori, la nostra llengua, patrimoni i cultura”. La mostra, comissariada pel promotor cultural Carles Fabregat, recull les portades d’aquesta revista que és una de les publicacions “més preuades i importants a la nostra illa amb articles i edicions de molts d’autors eivissencs”.

Com ha explicat Costa, la mostra és un testimoni del gran treball desenvolupat per aquesta revista al llarg dels darrers 50 anys. “Si la publicació de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera ha estat l'obra científica de referència de les Pitiüses, podem considerar que la revista Eivissa la segueix en importància com a obra de referència”. Atesa la vàlua dels articles que s'hi publiquen. Marià Mayans, president de L’IEE ha destacat que al llarg d’aquests anys la revista ha sumat més de 1.500 articles “3.000 pàgines de coneixements sobre la nostra illa, articles de gran valor de temàtica diversa amb un únic denominador comú: les illes Pitiüses a través de la investigació i de creació literària”. Aquests articles també es poden consultar a través d’un codi QR que els interessats trobaran a l’exposició.

El director insular de Cultura ha recordat que aquesta mostra va ser un compromís “que vàrem adquirir fa dos anys quan es va presentar la mostra en homenatge a l’aniversari de l’IEE” institució que rep un suport del Consell a través d’un conveni de col·laboració que signa amb l’Institut per a les seues activitats culturals. “Vull felicitar i animar la ciutadania i molt especialment els socis i les sòcies de l'Institut d'Estudis Eivissencs a continuar amb la seua tasca científica i divulgadora. Tots ens n’hem de felicitar”, ha conclòs Costa.

La mostra s’inaugura el divendres 18 de novembre a les 20 hores i romandrà oberta fins al 6 de gener de 2023. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat