Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

18/11/2022

El Consell d’Eivissa ret homenatge a Antonio Escohotado amb motiu del primer aniversari de la seua mort

L’acte es celebrarà dilluns 21 de novembre, a partir de les 19 hores, a l’auditori de Cas Serres. Hi intervendran el seu fill, Jorge Escohotado, i amics seus com Manolo Sáenz Heredia i Fernando Sánchez Dragó

El Consell Insular d’Eivissa retrà homenatge a Antonio Escohotado amb motiu del primer aniversari de la seua mort. L’acte es celebrarà dilluns 21 de novembre, a partir de les 19 hores, a l'auditori de Cas Serres. El pensador espanyol serà recordat mitjançant la participació del seu fill, Jorge Escohotado, i d’amics seus, entre els que destaquen Manolo Sáenz Heredia i Fernando Sánchez Dragó. Durant l'esdeveniment també es projectaran diverses peces audiovisuals gravades per Escohotado durant els seus últims dies a l’illa. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

El Departament de Cultura col·labora en aquest primer aniversari, que es celebra dilluns que ve perquè el dia 21 de novembre es complirà un any de la mort d’Escohotado, qui va morir en la Policlínica del Rosari als 80 anys a conseqüència d'una fallada multiorgànica. “Dilluns que ve, Eivissa reconeixerà públicament les aportacions del pensador espanyol perquè el nom de l'illa pitiüsa fos reconeguda com un oasi de pau i llibertat”, ha manifestat el director insular de Cultura, Miquel Costa.

Aquest pensador espanyol és considerat com un dels últims savis en llengua castellana. És autor de més d'una vintena d'assajos i creador d'obres com ‘La meva Eivissa privada’ i va fundar la discoteca “Amnèsia”. Pels seus vincles a l’illa, la va triar per passar els seus últims dies de vida, envoltat d'amics, seguidors i familiars. 

A més, és considerat com una de les figures més rellevants del pensament espanyol de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. Va redactar dues trilogies sense parangó a nivell mundial sobre dos dels temes més tabús possibles, segons les seves pròpies paraules: ‘Història general de les drogues’ (redactada en la seva major part durant un any que l'autor madrileny va estar pres) i ‘Els enemics del comerç’, que analitza l'origen i desenvolupament del moviment comunista al llarg de la història. A part d’aquestes dues obres, que li van donar a Escohotado una elevada popularitat, destaquen altres creacions seves de menor extensió com ‘60 setmanes en el tròpic’, ‘Caos i ordre’ o ‘L'esperit de la comèdia’ van ser guardonades amb diferents premis.
En els seus últims anys Escohotado es va convertir en un fenomen de les xarxes socials, on els seus seguidors superen avui els 160K en el cas de YouTube i els 100K en el cas de Twitter.

Sobre les seues etapes a Eivissa, durant la seua primera estada es va allotjar en una cabanya de fusta en Pou des Lleó, però la majoria del temps que va estar a l’illa el va transcórrer com a resident en un Hotel Rural en Santa Agnès. De fet, la seua sepultura reposa en el cementiri d’aquest poble, que està a pocs metres de la qual seria el seu últim estatge.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat