Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

10/04/2021

Les XX Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses es reprenen enguany amb una celebració virtual

Sota el títol De la mar cap a la mar, el proper dia 17 d'abril a les 20.00h, a l'auditori de Cas Serres, s'inauguren les XX Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses organitzades per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i el Consell Insular d'Eivissa, en col·laboració amb l’Institut d'Estudis Baleàrics.

A l'acte inaugural a càrrec d’Antoni Marí Marí, Rota, que oferirà la conferència Camins de la mar, també es presentarà el llibre de les XIX Jornades de Cultura Popular, Les joies del nostre patrimoni natural. Ateses les mesures sanitàries previstes pel proper dia 17 d'abril, l'assistència a la inauguració serà  amb reserva prèvia per wathsapp al telèfon 607894703.

Les Jornades de Cultura Popular es celebren des de l'any 2001 amb la finalitat de promocionar la cultura, incentivar la tasca d'investigació i difondre el patrimoni i les tradicions insulars. Des del 2002, al marc de la celebració de les jornades, es ret homenatge a una persona destacada per la seua implicació en la investigació, conservació i transmissió de la cultura popular i les tradicions. 

Per primera vegada en dues dècades, la celebració d'aquestes jornades es va haver de cancel·lar el març de 2020,  arrel la Covid-19 i les mesures sanitàries i restriccions imposades respecte de la celebració d'activitats culturals i lúdiques, amb la previsió de reprendre la seua celebració el març de 2021.

Pendents de l'evolució de la Covid-19, par tal de no haver d'ajornar les jornades de nou, i de garantir la seguretat dels participants a la vegada que de donar la màxima difusió a les ponències, el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni i la Federació de Colles han treballat conjuntament en la seua organització virtual.

Les ponències dels conferenciants han estat gravades, algunes d'elles pels mateixos ponents davant la impossibilitat de viatjar a Eivissa, i podran ser seguides al web eivissacultural.es i a través del canal de Youtube de la Federació.

Aquest cicle de conferències aportarà la visió de vuit experts i professionals de diferents àrees sobre el passat, el present i el futur del patrimoni marítim:

- El Patrimoni marítim: la perspectiva arqueològica. Marcus Heinrich Hermans

- El patrimoni marítim tradicional pitiús. Antoni Tur Riera, Sendic.

- Crisi climàtica, residus i la mar: de l'era del plàstic a una nova cultura de reutilització. Flor Dell'Agnolo.

- Com depèn el benestar humà dels ecosistemes marins. Laura Royo Marí.

- Mediterraneo, punto de partida para recuperar mares y océanos. Manu San Félix.

- La pesca tradicional a l'illa d'Eivissa: pesca amb artet i arts de parada. Antonio Boix Centeno.

- Passat, present i futur del sector pesquer local. Confraria de Pescadors d'Eivissa. Emilio Benítez i Antonio Tur Serra. 

- La mar balear com a referent mundial de la conservació marina. Aniol Esteban, Fundació Marilles. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat