Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

12/04/2021

Sa Nostra Sala acull l’exposició retrospectiva dels 50 anys de trajectòria com a ceramista d’Antoni Ribas Costa, Toniet

Sota el títol Paraules dins la terra, Sa Nostra Sala acull des d’aquest dimarts 13 d’abril i fins al divendres 14 de maig, l’exposició retrospectiva dels 50 anys de trajectòria com a ceramista d’Antoni Ribas Costa, Toniet. Així, es fa un recull de les seues obres més característiques realitzades des de 1971, una selecció de peces procedents del fons museogràfic del Museu Etnogràfic d’Eivissa, de la col·lecció personal del mateix artista i de col·leccions particulars. 

La consellera del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha agraït als particulars que han deixat les seues obres temporalment per aquesta exposició i ha valorat l’obra de Toniet, “un artista que es comunica amb tots a través del fang i que també fa una important tasca com a docent, ensenyant l’ofici de ceramista. Amb aquesta exposició es ret homenatge a l’artista i al mestre, i es posa en valor la seua obra sempre en constant evolució, experimentant amb matèries naturals i aplicant tècniques mixtes”. A més, aquesta mostra ha comptat amb la col·laboració del departament de promoció Econòmica i Empresarial i Cooperació Municipal, ja que s’emmarca dins dels Dies Europeus de l’Artesania. A la presentació ha assistit la consellera del Departament, Maria Fajarnés, i la directora insular d’Indústria, Irene Torres.

Susana Cardona, comissaria de l’exposició ha explicat que aquesta mostra permet a l'espectador gaudir de les cinc dècades de treball de Toniet, analitzant la seua evolució “d’un artista únic, que representa als artesans eivissencs, però que pel seu procés de creació i el final de les seues obres es pot catalogar com a artista, no tan sols artesà, fusionant amb mestria pintura i escultura”

Per la seua part, Toniet ha agraït la iniciativa del Consell d’Eivissa per dur endavant aquesta mostra que recull part de la seua vida com a ceramista “des que vaig començar a treballar amb un petit tros de fang fins ara i puc veure l'evolució que he fet com a artista i com a mestre, sempre amb la mateixa il·lusió que quan vaig començar”.

La mostra es podrà visitar amb el compliment de totes les mesures sanitàries que dicten els protocols. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat