Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

14/04/2021

El Consell presenta L'Obra del Cançoner a les Pitiüses corresponent al municipi d'Eivissa d'Isidor Marí

El Consell d'Eivissa ha presentat avui el llibre L'Obra del Cançoner a les Pitiüses corresponent al municipi d'Eivissa a càrrec d'Isidor Marí, que recull els materials aplegats al municipi d'Eivissa l'any 1928 per Baltasar Samper i Ramon Morey, com a investigadors del projecte anomenat Obra del Cançoner Popular de Catalunya. 

El Consell va iniciar la publicació d’aquesta sèrie de volums a finals de l’any 2017 amb el llibre corresponent al municipi de Sant Josep de sa Talaia, que també va preparar Isidor Marí. Un any després va aparèixer el segon volum, referent al municipi de Sant Antoni de Portmany, preparat en aquell cas per Cati Marí Serra. Des d’aquell moment inicial es va establir una col•laboració entre els ajuntaments respectius i els consells d’Eivissa i Formentera, que també ha rebut el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, a fi d’assegurar la continuïtat d’aquesta col•lecció de cançons, músiques i fotografies que són un testimoni esplèndid de la riquesa dels nostre patrimoni cultural.

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Sara Ramon, ha dit què "agraïm a l’Ajuntament d’Eivissa el seu suport específic al volum que ara presentam", i ha aprofitat l'acte per anunciar "que els dos volums que falten, referents als municipis de Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja, que han preparat conjuntament Cati Marí Serra, Jaume Escandell i Isidor Marí, apareixeran pròximament". 

L’any que ve precisament es commemora el centenari de l’inici de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, que es va posar en marxa l’any 1922. Ramon ha afegit què "serà per tant una ocasió molt apropiada per completar l’edició dels materials recollits a Eivissa i Formentera en el marc d’aquell projecte. Confiam que pugui ser així".

El volum presentat avui té unes característiques especials, relativament diferents de les corresponents als altres municipis, i en aquest cas hi té una importància principal l’aportació dels materials que ja havia recollit l’any 1928 Isidor Macabich i que va cedir als investigadors de l’Obra del Cançoner. 

Per la seva banda Isidor Marí ha confirmat que "els dos volums que falten estan enllestits i els podrem presentar en breu". A més, Marí ha agraït "les facilitats que ha donat el pare Josep Massot i Muntaner a la realització d’aquest projecte editorial, com a responsable dels originals de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, dipositats a la Biblioteca del Monestir de Montserrat. Ell és l’investigador que coneix més a fons tots aquests materials i ha fet la supervisió general d’aquestes publicacions".


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat