Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

20/04/2021

La XIII edició del concurs Eivissàpiens arriba amb èxit de participació amb més de 1.000 alumnes inscrits

Enguany es reprèn el concurs per via telemàtica

La XIII edició del concurs sobre cultura d'Eivissa i Formentera,  Eivissàpiens, se celebra els propers dies 26, 27, 28, 29 i 30 d’abril amb la participació de més de 1000 alumnes de 14 instituts d’Eivissa i 1 de Formentera. Malauradament l’edició de l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia però enguany aquest concurs s’ha reinventat i l’alumnat podrà participar-hi, per via telemàtica, des dels seus instituts amb un format revolucionari amb els seus telèfons mòbils. 

A la presentació del concurs hi ha estat presents la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramón, els regidors de cultura dels cinc ajuntaments de l’illa, (ha excusat assistència el Consell de Formentera)  com a institucions col·laboradores i els organitzadors Joan Carles Escandell i Vittorio Maganza. Sara Ramon ha explicat que aquest concurs “és un important valor perquè la nostra cultura sigui reconeguda i estimada pels nostres estudiants de secundària, difonent la cultura d’Eivissa i Formentera, creant una sana competitivitat entre els alumnes, implicant-los en la cultura popular”.

A Eivissàpiens, concurs dirigit a estudiants de quart d'ESO, s’enfronten els centres, entre si, en eliminatòries, per demostrar els seus coneixements de la nostra cultura tradicions, patrimoni, geografia, història, flora, fauna... El seu principal objectiu és fomentar la divulgació del medi ambient, la cultura, la geografia, la gastronomia, la història i les tradicions de la nostra terra.

El premi per a l’institut guanyador és una excursió amb visita guiada pels illots de Ponent i poder gaudir un any de la mascota del concurs, una olibassa, al centre.

Durant els tretze anys d'existència de l’Eivissàpiens hi han participat al voltant de 6.000 alumnes de 16 instituts de les Pitiüses. A poc a poc el concurs s'ha anat consolidant en el món cultural de les illes i és un referent esperat per tots els i les alumnes de secundària, és per això que ha estat premiat amb la Menció Jove dels premis Sant Jordi de l'Institut d'Estudis Eivissencs, el Premi Onda Cero d'Educació i el Premi Savina del GEN-GOB.

Es va començar amb 10 instituts de l'illa d'Eivissa i 400 alumnes (40 per institut) a l'Auditori de Cas Serres. Al darrer Eivissàpiens hi varen concursar 15 instituts (14 d'Eivissa i 1 de Formentera) amb 600 alumnes a l'Auditori de Can Ventosa. 

El símbol del concurs és una olibassa vestida de pagesa que representa la saviesa que s’espera que adquireixin els i les alumnes que hi participen, sobretot tot allò relacionat amb la cultura pitiüsa i es converteix durant un any en el trofeu més important de l'institut guanyador.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat