Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

23/04/2021

Acte de lliurament dels XXIX Premis Sant Jordi de Literatura i presentació del llibre recopilatori dels cinc darrers anys del guardó

La Sala de Plens del Consell Insular d’Eivissa ha acollit avui, diada de Sant Jordi, l’acte d’entrega dels XXIX Premis Sant Jordi de Literatura (Premi Ramon Muntaner de Narrativa i Marià Villangómez de Poesia) organitzat pel Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa. 

Els 14 guanyadors i guanyadores de l’edició de 2021, tant a les categories de narrativa, poesia i punts de llibre, pertanyen als centres IES Balàfia, IES Santa Maria i Col·legi Mestral i han rebut un diploma commemoratiu.

A més, s'ha presentat el llibre Premis Sant Jordi de Literatura 2016-2020, en el qual es publiquen els treballs de poesia i narrativa de l’alumnat guanyador de les darreres cinc convocatòries d’aquest concurs literari.

Els premis literaris estan dotats amb 330 euros cada un dels quatre guanyadors dels primers premis i amb 210 cada un dels quatre segons.

Els Premis Sant Jordi de Literatura (Premi Ramon Muntaner de Narrativa i Marià Villangómez de Poesia) han arribat enguany a la seua 29a edició i s’hi ha presentat 59 obres: 32 obres al Premi Ramon Muntaner de Narrativa i 27 obres al Premi Marià Villangómez de Poesia. Les guanyadores i els guanyadors han estat els següents:

Premi Ramon Muntaner de Narrativa

Primera categoria: Per a alumnes d’ESO

Títol de l’obra Nom de l’autor/a
Ets un mur Daniel Martínez Sokolov
Amic meu, t’has mirat al mirall? Maya Cetre

 

Segona categoria: Per a alumnes de batxillerat

Títol de l’obra Nom de l’autor/a
L’amo de Sant Boira Joan Serra Bofill
Ombres Maria Tur Torres

 

Premi Marià Villangómez de Poesia

Primera categoria: Per a alumnes d’ESO

Títol de l’obra Nom de l’autor/a
Escala de pors Paula Bermejo Cañas
Cansada i rendida Lucía Costa Azqueta

 

Segona categoria: Per a alumnes de batxillerat

Títol de l’obra Nom de l’autor/a
Illa de Migjorn Joan Serra Bofill
Deixar anar Adriana Elena Carnerero Roselló

 

Pel que fa a la categoria de Punts de Llibre per a alumnat de 4t d’ESO, s’han presentat 21 dissenys de punt de llibre a la que ha estat la sisena edició. Cada un dels punts seleccionats, a més de la seua edició de cara al dia de Sant Jordi de l’any que ve, té un premi de 100 euros.

Els han guanyat:

Títol de l’obra Nom de l’alumna guanyadora
Refranys per a llegir Paula Ferrer Torres
He enxampat el drac Paula Alba Bonet
Cor compost de paraules Gabriela Marí Palerm
La trucada Maria Juan Marí
La nostra illa Ana Serra Roig
Una infància sense color Pedro Leal Roselló

 

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha donat l’enhorabona als guardonats i els ha agraït la seua contribució al món de les lletres illenques, i els hi ha animat a “seguir cultivant la seua passió per la literatura perquè tots pugam gaudir-la a través de treballs tan meravellosos com els que avui premiam”.

A més, amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni ofereix al públic que visiti aquestos dies el Museu Etnogràfic d’Eivissa de Can Ros, així com el Centre d’Interpretació de sa Capelleta, una selecció de les publicacions realitzades pel mateix Museu i per l’arxiu d’Imatge i So. També, amb l’objectiu de promocionar les obres d’autors eivissencs i de donar suport al treball de les editorials insulars, es preveu l’adquisició de diversos lots de llibres, per un import de 7.500 euros, que es destinaran a formar part dels fons de la xarxa de biblioteques insulars i de la mateixa Institució i, en alguns casos, a les biblioteques escolars.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat