Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

23/11/2020

Nou telescopi a Cala d'Hort

El Consell d’Eivissa prepara un programa de visites astronòmiques a Cala d’Hort amb un nou telescopi per a estudiants de batxillerat

El departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell d’Eivissa, juntament amb l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa, ha preparat un programa de visites d’estudiants a l’observatori de Cala d’Hort per conèixer el firmament i observar tot tipus d’objectes astronòmics: galàxies, nebuloses, cúmuls i planetes.

Per això, ha adquirit un nou telescopi que estarà dedicat específicament a aquesta finalitat i que s’afegeix al que ja té el Consell en aquest observatori des de l’any 2011, dedicat a treballs més científics. Així mateix, ha editat una guia didàctica amb un recull dels 20 astres més representatius que es poden observar des de la nostra illa al llarg de tot l’any.

El telescopi és un model reflector newtonià de 500 mm de diàmetre, motoritzat, i que permet observacions de gran qualitat i amb elevats augments. Es tracta d’un instrument de les mateixes dimensions que el que ja hi ha a Cala d’Hort, però expressament destinat a observació directa. 

Pel que fa a la guia, elaborada per l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa, servirà d’eina de suport als estudiants que participin en aquestes visites, perquè en aquesta publicació es dóna la informació bàsica sobre cadascun dels objectes celestes que es poden observar en cada sessió. També s’hi inclouen mapes estel·lars per localitzar cada astre fàcilment i consells per iniciar-se en l’observació astronòmica.

Les visites no començaran fins que es normalitzi l’actual situació de restriccions sanitàries derivades de la Covid-19, però es confia que en els primers mesos de 2021 pugui encetar-se aquesta nova experiència divulgativa per als centres educatius de l’illa. El projecte va orientat, en principi, a estudiants de batxillerat.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat