Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

04/08/2021

Espectacles de llum a cinc temples i el Gran Premi de Trot protagonitzen el programa festiu del Vuit d’Agost

La consellera de Cultura, Educació I Patrimoni, Sara Ramon, i el conseller d’Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, Salva Losa, han presentat els actes programats amb motiu de la festivitat de Vuit d’Agost, dia de Sant Ciriac. Enguany, degut a la situació sanitària, els aforaments als actes previstos estaran limitats fins a completar la capacitat permesa, seguint en tot moment les recomanacions i restriccions sanitàries.

El dissabte 7 d’agost, a l’Hipòdrom de Sant Rafel a partir de les 20 hores, es celebrarà el Gran Premi d’Eivissa de Trot 2021 ‘Generació I’, una de les proves que tal com ha explicat el conseller Losa, “més prestigi té a la nostra illa, sent la millor dotada amb 3.000 euros en premis i amb una gran expectació per part dels aficionats. Hem volgut aprofitar les festes del Vuit d’Agost per celebrar aquest gran premi amb més de 10 anys de vida i que, a més, ve acompanyat de 6 carreres nacionals i especials així com un gran premi de mini-trot, el que segur farà les delícies dels aficionats a aquest esport a Eivissa”. A més, aprofitant la celebració d’aquest gran premi, es presentarà el llibre ‘Història del Trot eivissenc’ de Mariano Torres.

Ja el 8 d’Agost, diada de Sant Ciriac, els actes es centren, com és habitual a Dalt Vila, on a les 9:30 hores a la plaça d’Espanya, la Banda de Música Ciutat d’Eivissa oferirà un concert, seguit de l’homenatge a Guillem de Montgrí i de la processó civicoreligiosa i pregària a la capella de Sant Ciriac. A les 11 hores, missa solemne a la Catedral cantada pel Cor Amics de sa Música i a migdia a la plaça de la Catedral, ballada a càrrec de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa. 

Aquests actes tenen reducció d’aforament per tal de complir amb la normativa sanitària vigent i es podran seguir en directe a través de les xarxes socials i sa Televisió d’Eivissa i Formentera.

Ja a la nit de 22 a 24 hores, hi haurà espectacle de llums a cinc temples de l’illa: les esglésies de Sant Josep. Sant Joan, Santa Gertrudis, Sant Antoni i la catedral de Santa Maria d’Eivissa amb projeccions  a càrrec d’Ibiza Light Festival. 

La consellera Sara Ramon ha explicat que es tracta d’una proposta nova que evita que hi hagi aglomeració de gent ja que es distribueix els cinc municipis de l’illa. Ivan Dominguez, d’Ibiza Light Festival ha donat detalls d’aquest espectacle de llums preparat amb l’Associació d’Artistes Visuals, amb tres esglésies amb video mappings, Sant Josep,Sant Joan i Santa Gertrudis, a la catedral es farà una il·luminació especial i a l’església de Sant Antoni es farà una il·luminació immersiva, on la gent podrà gaudir de diferents espectacles als porxos de l’església. Durant les projeccions de llum també hi haurà projectat un codi QR amb informació patrimonial.

El cartell del programa d’actes s’ha realitzat a partir de l’obra guanyadora del Premi Vuit d’Agost de Disseny 2020 de Carmen Barrés. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat