Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

06/08/2021

El Consell d’Eivissa lliura els Premis Vuit d’Agost a les categories de Fang, Pintura i Fotografia

La sala de plens del Consell Insular d’Eivissa ha acollit el lliurament dels premis Vuit d’Agost 2021, convocats en cinc categories: Fang, Fotografia Amateur, Disseny Gràfic, Pintura i Investigació. En total s'han presentat 26 treballs a les 5 categories, quedant desertes les d’Investigació i Disseny Gràfic: en el cas d’Investigació el jurat ha considerat que un dels treballs presentats “es mou més dins de l’àmbit de la recopilació i la divulgació que de la investigació científica i l’altre més dins el camp de les reflexions que de la recerca històrica”, mentre que a Disseny Gràfic el jurat va decidir, per unanimitat, declarar-lo desert ja que cap de les propostes  “reuneix el concepte, la formalització tècnica, l’originalitat i la capacitat de síntesi per guanyar aquest Premi”.

Quant al Premi Vuit d'Agost de Pintura 2021 s’ha repartit entre Maria Carmen Liberal amb l’obra Emprendada, i Josefa Torres Riera amb l’obra La mar trencada. Cadascuna percebrà mig premi (1.250 euros) després de que el jurat hagi destacat “la composició i l’equilibri de textures, la riquesa de matisos i la vibració de les aigües” al cas de La mar trencada i “la intenció lúdica de l’obra, la bona composició i que fa una lectura actual d’un concepte tradicional de la joieria eivissenca” en el cas de l’obra Emprendada.

La guanyadora del Premi Vuit d'Agost en la modalitat d'Artesania del Fang 2021 ha estat Carolina Boned Torres, amb l'obra titulada "Ikigai". D'aquesta obra, el jurat n'ha ressaltat " la dificultat d’execució i que està ben resolta tècnicament”. El premi està dotat amb 2.500 euros.

Finalment, el guanyador del Premi Vuit d'Agost de Fotografia Amateur 2021 ha estat Sebastian Candela pel seu conjunt de tres fotografies amb el lema “Sargantana pitiüsa, protegim-la”. El jurat va destacar d’aquestes tres fotografies, “l’oportunitat i la paciència de l’autor en cada una de les captures fotogràfiques i la reivindicació que fa d’un element tan representatiu de la simbologia d’Eivissa i tan present en l’etnografia de l’illa”.  El premi està dotat amb 2.500 euros.

La  consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, ha agraït “la gran tasca feta pel departament de Cultura per mantenir vius uns Premis que valoren la creativitat dels nostres artistes, a més commemorant les nostres patronals de l’illa”, així com també ha agraït als membres del jurat “de nou la seua implicació en una nova convocatòria dels Premis Vuit d’Agost”.

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Mari, ha clausurat l’acte de lliurament dels premis agraint a tots els participants el seu ànim i dedicació artística “en uns moments encara difícils” i ha animat als participants a l’acte a seguir gaudint de la cultura i de l’art “que en tems de pandèmia han demostrat ser activitats segures”.

Composició dels jurats:

Premi Vuit d’Agost d'Artesania del Fang

El jurat estava presidit per Antoni Ribas Costa Toniet i els vocals varen ser Adrián Ribas Escandell i Antoni Marí Ribas Frígoles. 

Premi Vuit d’Agost de Fotografia Amateur

El president del jurat va ser Antoni Pomar Bofill i els vocals els també fotògrafs Antoni Planells Riera, Rafel Domínguez Mulet i Germán G. Lama. 

Premi Vuit d’Agost de Disseny Gràfic

El jurat va estar format pels següents membres: Carme Boix Bonet, presidenta, i Ricard Bofill Torres, Verónica Prats Marí i Carmen Barrés Marí (guanyadora de l’edició 2020) com a vocals.

Premi Vuit d’Agost de Pintura 

Els membres del jurat eren Josep Marí Marí, president, Julia Fragua Serna (guanyadora de l’edició 2020), Carles Fabregat Sans i Nuria del Río Pinto, vocals. 

Premi Vuit d’Agost d’Investigació

El jurat estava format per Antoni Tur Torres, president, i els vocals varen ser Francesc Xavier Torres Peters, Pere Vilàs Gil i Antoni Marí Marí. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat