Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

18/08/2021

Presentació oficial II Edició Territori Festival

El Festival Territori omplirà Eivissa d’art d’acció del 13 al 26 de setembre

La segona edició del Festival Internacional de Performance Art Territori omplirà Eivissa de performances i de diferents propostes culturals del 13 al 26 de setembre. El 25 d'agost es publicarà a les xarxes socials i a les webs deTerritoriFestival (www.territorifestival.com) i del Consell Insular d’Eivissa el detall d'ubicacions i horaris d’aquesta segona edició.

Aquest esdeveniment cultural, que s’ha presentat oficialment aquest dimecres al jardí del Consell Insular d’Eivissa, es desenvoluparà en diferents espais naturals, urbans, centres culturals i galeries de tota l'illa. La programació d’aquesta segona edició compta amb artistes i ponents balears, nacionals i internacionals. Com a novetats, destaquen la seva durada, que passa d'una a dues setmanes, i la Jornada Pro, dedicada al sector professional de les arts visuals.

A més de les performances el Festival Internacional de Performance Art Territori ofereix xerrades teòriques, sessions audiovisuals, un workshop per a artistes a Can Ventosa i un altre exclusiu per a l'alumnat de la Escola d’Art d’Eivissa. Totes les activitats, excepte el workshop, són gratuïtes i estan dirigides a les persones interessades en l'expressió artística, no només a artistes.

En la programació de l’edició de 2021 del Festival Territori compta amb els següents participants: Art al Quadrat (Espanya), Lola Martín-Fontecha (Espanya), Ana Matey (Espanya), Isabel León (Espanya), Xavi Herrero (Espanya), Zidrija Janusaite (Lituània), Gustaf Broms (Suècia), Kimvi Nguyen (elRegn e Unit), Paula Baeza (Xile), Fausto Gracia (Mèxic), Diana Soria (Mèxic/Finlàndia), Marta Mantecón (Espanya), Elvira Rilova de l’Associació de Dones en les Arts Visuals (MAV, Espanya) i en la secció artística resultant de la convocatòria Open Call Balear, participen Jessica Ferrer (Eivissa), Patricia Moro (Mallorca), Inés Sarmiento (Eivissa), Valeria del Vecchio i Pablo Arias (Formentera).

"Des del Consell Insular d'Eivissa apostem pel Festival Territori perquè és una proposta trencadora amb la que la ciutadania podrà gaudir d'una variada oferta cultural", ha manifestat la consellera insular de Cultura, Sara Ramon.

I Juan Miguel Costa, director insular de Turisme del Consell d’Eivissa, ha afegit: " Pel departament de Promoció Turística és un plaer poder donar suport a accions com aquest Territori Festival que d'alguna manera recupera aquella Eivissa dels anys 60 i 70, quan erem terra d'acollida de intel·lectuals de tota Europa i que, d'alguna manera, ha

confeccionat sa marca Eivissa o Ibiza tal com la coneixem avui. Aquest festival farà que sa nostra illa ofereixi artistes arribats de tots els indrets d'Espanya, però també de països com Lituània, Suècia, Regne Unit, Xile, Mèxic o Finlàndia. Esperam que tots es sentin benvinguts a Eivissa i que aquesta illa els inspiri en la seva creació"

Las organitzadores han recordat que aquest festival és un projecte independent organitzat per l'artista i curadora Isa Sanz, val·lisoletana formada a Espanya i Anglaterra i establerta a Eivissa des de l'any 2010. Ha realitzat més de 15 projectes individuals i participant en d’altres de col·lectius. La seva mirada crítica és política, detallista, contundent i mai oblida plantejar les seves propostes des de la bellesa i l'elegància. Transmetent sense artificis paisatges construïts sobre: el fet de menstruar, les fronteres humanes, la força indomable del femení, els rols de gènere, la impermanencia o el plor dels homes.

Per últim, les organitzadores han recordat que el Festival Internacional de Performance Art Territori compta amb el patrocini dels departaments de Cultura i Turisme Eivissa Travel del Consell d’Eivissa, les regidories de Cultura dels Ajuntaments d'Eivissa, Sant Josep, Santa Eulàlia, Sant Antoni i Sant Joan i Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa a través de l’IbDona i del ministeri d'Igualtat, a través del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere als quals se sumen la col·laboració de nombroses fundacions nacionals i internacionals i empreses locals.

Més informació: www.territorifestival.com


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat