Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

18/12/2020

Acte de lliurament premis Vuit d'Agost

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, acompanyat de la consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni, Sara Ramon, han fet entrega avui dels Premis Vuit d'Agost de 2020 que van ser fallats el passat mes d'agost, i que s'han pogut entregar en un petit acte, restringit al públic, seguint les indicacions sanitàries actuals. 

Els guanyadors que han rebut el premi han estat Alberto Ribas Palerm  (Artesania del Fang), Lara Carretero i Felipe Ruiz (Fotografia Amateur), Carmen Barrés (Disseny Gràfic), Julia Fraga (Pintura) i Laura del Valle (Investigació). 

El president Vicent Marí ha agraït als participants i els membres del jurat "la vostra feina amb la que cada any aquests Premis tenen més categoria" i ha tingut una menció "per aquells que enguany no han aconseguir emportar-se el Premi, però que s'han esforçat molt, i ho han de seguir fent perquè tindran més ocasions de rebre la seva recompensa". Finalment, Marí ha recordat que "Eivissa és una terra a on nombrosos artistes s'han establert sempre" i per això ha destacat "la qualitat de les feines que es presenten a aquests Premis". 

Per la seva banda la consellera Sara Ramon ha explicat què "es van presentar 45 obres en 5 categories, dels que han sortit 6 premiats", a un Premis què van començar reconeixent la investigació l'any 1997 i què en entre 2014 i 2017 incorporà  Pintura, Fang, Fotografia i, finalment, Disseny Gràfic. 

De l'obra de Fang d'Alberto Ribas el jurat, presidit per Antoni Ribas Costa Toniet i els vocals, Laura Julve Martínez, Adrián Ribas Escandell i Antoni Marí Ribas Frígoles,han destacat “l la seua originalitat, bona execució i un bon ús de la tècnica mixta. Està executada amb pasta negra amb òxid de manganès”. El premi està dotat amb 2.500 euros.

Del Premi de Fotografia Amateur s’hi presentaren dotze conjunts de tres fotografies i el jurat, presidit per Antoni Pomar Bofill i amb Lourdes Grivé Roig, Antoni Planells Riera i Germán G. Lama va decidir declarar guanyadors, ex aequo, Lara Carretero Araujo i Felipe Ruiz pel conjunt Creu, ombra, canaló. El premi està dotat amb 2.500 euros. El jurat va voler valorar, així mateix, la qualitat dels dotze conjunts presentats enguany al Premi i va demanar al Consell que s’obrís també a fotògrafs professionals.

De Disseny Gràfic, després de diversos anys en que quedà desert, el jurat format per Diana Bustamante Frías, presidenta, i Ricard Bofill Torres, Carme Boix Bonet i Verónica Prats Marí, vocals, decidí premiar la dissenyadora Carmen Barrés Marí per l’obra Sa Berenada, de la qual volgueren destacar “la simplicitat, la síntesi conceptual entre la festivitat i el disseny, la frescor i els colors que evoquen l’agost eivissenc”. El premi està dotat amb 2.500 euros.

Quant a Pintura, els membres del jurat Catina Costa Marí, presidenta, i Josep Marí Marí, Carles Fabregat Sans i Josep Rosales Torres, vocals, seleccionaren l'obra de la pintora Julia Fraga Serna , "Llençol i cistella", de la qual destacaren “el seu bon sentit compositiu, el tractament del color i les textures, la delicadesa i l’harmonia i que es tracta d’una abstracció amb element figuratius i lúdics”. El premi està dotat amb 2.500 euros.

Finalment, el jurat del Premi Vuit d'Agost d'Investigació, format per Antoni Tur Torres, president, i els vocals varen ser Francesc Xavier Torres Peters, Pere Vilàs Gil i Antoni Marí Marí va declarar guanyadora Laura del Valle Villalonga pel treball titulat Dipòsits associats presents als afloraments pleistocens de l’illa d’Eivissa: significació paleoambiental. Destacaren de l’obra guanyadora a l’acta que “és un treball correctament estructurat, i desenvolupat i amb un treball de camp molt ampli, que aprofundeix en uns aspectes sobre els quals hi havia poca bibliografia de temàtica eivissenca. Volen remarcar també la important aportació gràfica”. El premi està dotat amb 5.000 euros i la publicació de l’obra.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat