Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

25/10/2021

El Consell d’Eivissa publica La Ruta de Joan Amorós guanyador de la 18a edició del Premi de Relats Curts Joan Castelló

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, ha presentat la publicació de l’obra guanyadora de la 18a edició del Premi de Relats Curts Joan Castelló, escrita per Joan Amorós, La Ruta. 

Joan Amorós i Salinas, escriptor i docent nascut a Xàtiva, duu més de vint anys a Eivissa com a mestre: va ser director de l’escola de Can Misses i ara és mestre a l’escola de ses Planes a Sant Agustí.

La consellera de Cultura ha recordat que és la segona vegada que Amorós ha guanyat aquest Premi. La primera, el 2006, amb el recull de contes Éssers absurds, va compartir el premi amb Emma Segura. 

En aquesta ocasió, el jurat va voler destacar sobre La ruta “la seua qualitat literària, tant estructural com lingüística. L'autor ha reflectit aspectes de la mentalitat de la societat eivissenca de la segona meitat del segle XX. Així mateix hi ha un tractament acurat del temps, amb dinamisme narratiu i aquesta conjunció d'aspectes fa la seua lectura amena i àgil”.

Amorós ha explicat, per la seua part, que es tracta d’un treball on hi ha una sèrie de relats que s’uneixen per donar una visió de la transformació de l’illa d’Eivissa amb l’arribada del turisme. La consellera també ha agraït a Miquel Costa, editor de Editorial Mediterrània-Eivissa, la seua feina i dedicació “ja que tant ens ajuda a difondre la narrativa en català a la nostra illa, també mitjançant aquesta assequible, senzilla i pràctica col·lecció del Premi Joan Castelló Guasch, que va idear i dissenyar a la seua editorial”.

Aquest Premi de Relats Curts Joan Castelló es va crear com un dels múltiples actes que es varen convocar per celebrar el 90 aniversari del naixement de l’escriptor i editor eivissenc Joan Castelló Guasch l’any 2001 (ell havia nascut devora el Mercat Vell l’any 1911) i aquell primer any el va guanyar l’escriptora eivissenca Iolanda Bonet amb Ombres i miralls, que a l’edició de 2021 formarà part del jurat.

Per acabar, Sara Ramon ha recordat que la convocatòria del Premi de Relats Curts Joan Castelló 2021 té obert encara el termini de presentació d’originals fins al 2 de novembre inclòs i les bases poden trobar-se a la pàgina web del Consell, “ i vull animar els escriptors i les escriptores d’Eivissa en la nostra llengua, que n’hi ha molts, a presentar-s’hi”.

El Premi de relats Curts Joan Castelló està dotat amb 2.500 € i la publicació de l’obra guanyadora. A l’edició de 2020 s’hi varen presentar nou conjunts de relats.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat