Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

17/12/2020

Entrega d'obsequis '1000 Gracias' al personal sanitari

El saló de Plens del Consell d'Eivissa ha acollit l’entrega dels obsequis del projecte solidari i artístic ‘1000 Gracias’ en reconeixement a la tasca realitzada pel personal sanitari de la nostra illa durant aquests mesos de pandèmia. La iniciativa, impulsada per un grup de 10 artistes gràfics d’Eivissa, Trini Cambron, Marta Yanini, Hosh, Chine, Untaltoni, Mondobiq, Necko, Fossi, Raúl Moya i Tito Fernández,  compta amb el suport del Consell d’Eivissa i d’una sèrie de col·laboradors (Fundación Abel Matutes, MTN, Sadipal, Fabriano, PrintXpress i Arteria) i consta de 1000 còpies de 10 obres artístiques produïdes exclusivament, seriades i signades, que s’entregaran al personal sanitari d’Eivissa. Cadascuna de les obres representa la visió dels artistes sobre la crisi sanitària de la COVID-19 amb un missatge d’optimisme i d’esperança.

Aquest projecte va sorgir el darrer mes d’abril, durant el confinament, quan aquest grup d’artistes va sumar esforços per crear una sèrie d’obres que rendeixen homenatge al treball i dedicació dels professionals que estan a primera línia, dia a dia, treballant com ha explicat la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, “per salvar una situació excepcional, que mai ningú hagués imaginat viure. Hem d’agrair la seua dedicació i esforç i recordar que encara ens queda molt per fer i que hem de ser responsables i atendre les mesures sanitàries”. Ramón ha aprofitat per donar un missatge de prudència de cara a les festes de Nadal, “on hem d’extremar totes les precaucions per no fer passos enrere”.

Per la seua banda, el director insular de Cultura i Patrimoni, Miquel Costa ha donat les gràcies als artistes, col·laboradors i al personal sanitari representat a l’acte per Noela García, metjessa del Centre de Salut Can Misses, Pilar Molina Guitierrez, tècnic en cuidats d’infermeria de la Central Covid, Ana Aranzábal Sanz, infermera de la Central Covid i Rocio Cano Navas, tècnic de radiologia de l’Àrea de Salut. “Tots junts hem de seguir sumant esforços per dur endavant aquesta situació, és una tasca col·lectiva, on també l’art té molt a dir, com a mitjà d’expressió i creativitat que ens ajuda a vèncer situacions complexes”.

El projecte ‘1000 Gracias’ té una segona fase on es realitzaran una sèrie de murals a diferents indrets de l’illa que, tal com ha explicat l’artista Tito Fernández, impulsor d’aquesta proposta, “ens ajudaran a conscienciar a tothom que els vegi que aquesta lluita, lluny d’acabar, està començant i que ens queda temps de convivència amb la malaltia i per això és fonamental que tots preguem consciència què hem de fer un esforç per complir amb les normes i ser respectuosos”.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat