Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

20/12/2021

Carmen Tur exposa la seua col·lecció particular ‘Coses d’Eivissa’ a Sa Nostra Sala

La darrera exposició de l’any que acull Sa Nostra Sala és una selecció de peces de caràcter etnogràfic de la col·lecció particular de Carmen Tur Ferrer. Així, la mostra Coses d'Eivissa és un recull d’ objectes, instruments musicals, indumentària tradicional, joies i calçat i capells, armes i peces d'espart i cistelleria... que Carmen Tur ha anat recopilant al llarg de la seua vida com a divulgadora cultural. Moltes de les peces exposades han estat adquirides per Carmen Tur, altres regalades i altres són donacions especials com les de les famílies Verdera i ca s’Amesat.

El director insular de Cultura. Miquel Costa, ha explicat que es tracta de peces recollides i conservades “com a autèntics tresors per una persona per tots coneguda i estimada, na Carmen Tur Ferrer, na Maruja” i ha avançat que, a través d’aquesta exposició i del catàleg “podrem apropar-nos a la seua vida, a la seua biografia, a coses que ella ha fet i ha aconseguit, no per a ella mateixa, si no per tots els eivissencs. Com no pot ser d'altra manera, reiteram el nostre etern agraïment a la seua feina que ara podem gaudir amb aquesta exposició”.

La mostra, que es podrà visitar des d’aquest dimarts 21 de desembre i fins al 22 de febrer, és producte de la gran estimació que Carmen Tur té per la gent d'Eivissa i sobretot per la seua cultura, pel seu patrimoni cultural material i immaterial. El que na Carmen ha anat rescatant de l'oblit i conservant i preservant del pas del temps, és producte de tota una vida dedicada a conèixer, a estudiar i, sobretot a fomentar i divulgar el patrimoni cultural eivissenc. “Carmen viu i estima el nostre patrimoni cultural. En paraules de la nova llei de Salvaguarda del Patrimoni Cultural, Carmen és una gran ‘portadora del patrimoni cultural pitiús’” ha manifestat el director insular de Cultura.

Carmen Tur ha presentat aquesta mostra com un acte de generositat “perquè tot el que hi ha aquí és dels eivissencs” i ha animat a tots aquells que també tinguin peces del patrimoni i folklore eivissenc “a què prenguin exemple i també vulguin compartir amb tots aquesta part de la nostra història, perquè pot ser que no sapiguem cap a on anem, però hem de saber d’on venim i amb aquesta mostra vull posar en valor els nostres orígens com a poble”.

Aquesta mostra és preludi d’una posterior donació d'aquesta col·lecció etnogràfica al Consell Insular d'Eivissa, que en un futur podria tenir la seua exposició permanent en un espai públic.

L’exposició s’inaugura el  dimarts 21 de desembre, a les 20.00 hores i estarà oberta fins al 22 de febrer amb horari de dilluns  a divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h. Cabuda controlada segons la normativa vigent


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat