Aquesta pàgina web utilitza cookies per millorar i optimitzar l'experiència de l'usuari. OK | Llegir més

Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

28/01/2021

El Consell d’Eivissa col·labora en la restauració de documents de l’antiga Universitat conservats a l’Arxiu Històric d’Eivissa

El Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, a través del Pla Estratègic de Subvencions, va concedir una subvenció de 5.000 euros a l’Arxiu Històric d’Eivissa ubicat a l’ajuntament d’Eivissa, per a la restauració de diversos documents corresponents a l’antiga Universitat, òrgan de govern medieval a les Pitiüses. Aquests treballs es varen iniciar el passat mes d’octubre de 2020 per part de l’empresa de restauració Einam S.L i sota la direcció de la restauradora professional Nieves Peinado.

L'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera és el dipositari de tota la documentació produïda per la Universitat, antic òrgan d'administració de les illes d'Eivissa i Formentera, des de la seva creació el 18 de març de 1299, fins la seva abolició pel Decret de Nova Planta (Regne de Mallorca, 28 de novembre de 1715).

Al llarg dels cinc segles de la seva existència, la Universitat va generar una ingent quantitat de documentació, d'un valor incalculable atès que constitueix un testimoni únic d'una institució ja desapareguda, així com dels períodes de la baixa edat mitjana i de l'edat moderna al conjunt de les Pitiüses.

Tot i que custodiada per l'Ajuntament d'Eivissa a través de l'AHEiF  el conjunt de la documentació resulta una herència comuna, fedatària de la nostra història, que ha de ser conservada en les millors condicions. Aquests documents estan en suport de paper i cobertes de pergamí, a les quals el pas del temps ha afectat així com a les tintes, essent necessari per tant aquestes intervencions de restauració.

L’estat de conservació dels llibres de Determinacions del Consell, els llibres de Juraria i els llibres dels Oficials de la Universitat, es trobaven en una situació de precarietat que obligaven a una imprescindible actuació especialitzada, per tal de recuperar i conservar els documents. 


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat