Noticies

Tota l'actualitat a la teva mà

Vols subscriure't a la news?  Subscriu-te aquí

31/03/2022

Sa Nostra Sala acull la mostra d’escultures de Juan Carlos Tur ‘Modelant, creant i donant forma a la fantasia’

Sa Nostra Sala acull des d’aquest divendres 1 d’abril i fins al 6 de maig la mostra d’escultures ‘Modelant, creant i donant forma a la fantasia” de l’escultor eivissenc Juan Carlos Tur. Es tracta d’un recull de 130 de les seues obres, algunes de les quals ja estaven en mans de particulars i que han estat cedides per l’ocasió. “És una gran oportunitat per apropar-se al treball d’un escultor autodidacta, que va iniciar-se en aquest món des de petit, dibuixant i copiant els seus personatges preferits” ha explicat el director insular de Cultura Miquel Costa. Al voltant dels 30 anys, Tur va començar a modelar i a interessar-se més per aquest món, que li donava total llibertat a l'hora de crear i el que va començar com una afició es va convertir en una tasca professional.

Realitzades amb resina epoxi, cadascuna de les escultures és una peça única, ja que es fan sense motlles, així que totes les figures són originals i no estan reproduïdes en sèrie. Juan Carlos Tur ha presentat la seua obra que “va començar com una afició i finalment es va convertir en una tasca professional”. “Sempre que podia assistia a esdeveniments com convencions de còmics per tot el món i així va ser com vaig començar a mostrar els meus treballs en petites mostres i exposicions”.

La seua primera mostra va ser a Barcelona i allà va començar tot. Es va anar animant a mostrar la seua obra en diferents convencions del panorama nacional i internacional (Espanya, França, Regne Unit i alguna petita mostra als Estats Units). Actualment ha canviat un poc el seu estil de treball, abans estava més enfocat a un tipus de clients però més limitat i ara intenta, com tot artista, mostrar el seu art a galeries.

La comissària de l’exposició, Lina Sansano, ha remarcat que aquesta mostra està adreçada no només al públic infantil i al pùblic amant dels còmics i personatges de ficció, sinó al públic en general, recordant que cada creació és única i completament artesanal. Paral·lelament s'organitzaran visites escolars concertades i també tallers d'iniciació a les escultures d'aquest material, massilla epoxi.


Tornar

 

Subscriu-te a la nostra newsletter

Deixa'ns les teves dades i començaràs a rebre les nostres comunicacions.

 He llegit i accepto la política de privacitat