Eivissa Cultural

Convocatòries

  • +

    Mentories gratuïtes amb Roi Vaara

    Tindran lloc durant una única jornada i de manera individualitzada.

    Roi Vaara assessorarà artistes nascuts/as o residents a les Illes Balears amb l'objectiu de consolidar la seva pràctica artística.

    Eivissa, 7 d'agost de 2023.- Territori, Festival Internacional d'Art de Performance d'Ibiza, ofereix per segon any consecutiu mentoríes dirigides a artistes especialitzats en performance. Enguany estan conduïdes per l'artista Roi Vaara, pioner de la performance a Finlàndia. Es desenvoluparan en una jornada durant la quarta edició de Territori, que consolida aquesta activitat en l'eix formatiu del festival junt a tallers i xerrades.

    S'obrirà una convocatòria de recepció de projectes per a seleccionar 6 artistes nascuts/as o residents a les Illes Balears. Les persones seleccionades participaran en les mentories amb l'objectiu de la promoció internacional i la professionalització de les seves trajectòries.

    Els projectes seleccionats seran analitzats per Roi Vaara durant la jornada del dimecres 20 de setembre. Cada mentoría durarà 25 minuts i serà presencial, amb possibilitat de realitzar-la en línia per a qui no pugui desplaçar-se a Eivissa.

    Roi Vaara.

    L'art de Roi Vaara és visual i físic, poesia lligada al lloc i a la situació. Ha presentat més de 500 performances, principalment úniques, que s'han exhibit en uns 50 països. Des de 1988 forma part de Black Market International, un col·lectiu de performances de llarga durada. La seva manera de funcionament es basa en l'intercanvi lliure i obert d'idees. En 2001 va organitzar el festival EXIT, sobrenomenat el Festival Woodstock d'Art de Performance, que va reunir uns 300 artistes/grups de 34 països i va ser nomenat Acadèmic de les Arts en 2023.

    En paraules de Roi Vaara: "La ideologia del creixement econòmic il·limitat ens torna bojos i destrueix les condicions d'una bona vida. L'art cura la malaltia de l'odi. L'art pot transcendir les barreres lingüístiques i culturals per a connectar amb la gent de forma més profunda i emocional. És trencar la consciència objectivada amb valors immaterials. L'art no és un mirall que reflecteix la realitat, sinó una porta al món que transforma la nostra experiència de la realitat. És enfrontar-se al món d'una altra manera".

    Territori, Festival d'Art de Performance d'Eivissa celebrarà la seva quarta edició del 15 al 24 de setembre de 2023.

    MENTORÍAS TERRITORI 2023, CON ROI VAARA.

    Convocatòria oberta fins el 27 d’agost o fins completar places. Enviament de propuestes a: mentorias@territorifestival.com

    Dates: 2023-08-07 - 2023-09-15

    + info
    < Tornar